Oskar Ekberg är utbildad konsertpianist med diplom från Kungl. Musikhögskolan, verksam som solist, kammarmusiker och orkesterpianist. I sina konserter nationellt och internationellt har Oskar gärna lyft den mindre kända eller bortglömda repertoaren och musik som förtjänar en renässans. Han har med detta intresse för ögonen ägnat flera av sina CD-inspelningar åt den svenska musiken, och bland hans soloalbum kan nämnas förstagångsinspelningar av Johan Helmich Romans klaversviter (grammisnominerade för Bästa Klassiska Album), samtliga pianoverk av Elfrida Andrée samt pianostycken av Adolf Fredrik Lindblad.


Oskar har också i många år ägnat speciellt intresse åt Olivier Messiaen och hans musik, och framfört flera av de större verken för solopiano och kammarmusikverken. Han var initiativtagare och huvudproducent för jubileumsfestivalen i Stockholm år 2008, en av de största Messiaenfestivalerna i världen under tonsättarens 100-årsfirande.


Oskar  ekbergEkberg är sedan 2016 pr 1345?08 ofessor i %6&&¤ i pi/#liner error/ipiano på Marie cederschiöldCederschiöld högskola.